BB Cakes

CHOUX AU CRAQUELIN

Aluatul opărit, pasta craquelin și diversele creme stau la baza faimosului Choux au Craquelin. Față de un choux normal, acest tip necesită puțin mai multă muncă și atenție, rezultatele fiind, bineînțeles, mult mai delicioase. Aluatul opărit este un element de bază al cofetăriei, element din care poți face o multitudine de produse dulci, precum éclaire, Choux-uri, Paris Brest, Croquembouche, Zeppole, St. Honore sau Religieuse. Vrednic de menționat este faptul că acest aluat nu folosește niciun agent de creștere precum drojdia.Aluatul are la bază zahărul tos și untul, ceea ce îi oferă choux-ul un strat exterior crocant. De asemenea, acesta nu are doar rol decorativ, ci și ajută eclerele și choux-urile să crească uniform în cuptor. Sutele de variante ale cofetarilor care recomandă folosirea laptelui, a apei, a untului sau a uleiului vegetal.

Părerea Biancăi este faptul că doar experimentând constant poți obține rețeta perfectă a choux-ului. Crema este la fel de importantă, iar cea mai des întâlnită este creme patissiere, ceea ce reprezintă o bază de cremă căreia i se pot adăuga diverse arome, frișcă sau fructe. Rezultatul este o cremă fină și lejeră, favorita majorității clienților.Un alt aspect foarte important al preparării acestor delicii îl reprezintă coacerea, mai exact cuptorul folosit.

Neexistând un timp standard de coacere, totul constă în cunoașterea cuptorului pe care îl folosești.
Pentru BB Cakes, de exemplu, temperatura de coacere este 180 grade în prima etapă și 160 de grade în a doua etapă de coacere. Acest desert este în sufletul Biancăi datorită flexibilității decorului și aromelor; acestea pot fi personalizate după preferințele fiecărui client, ceea ce face din choux-uri, o vedetă a patiseriei BB Cakes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *